Friday, 13 February 2015

YAB DATO' BENTARA SETIA TUAN GURU NIK ABDUL AZIZ BIN NIK MAT - PEMERGIAN MURABBI UMMAHBanjir Besar Di Negeri Kelantan Baru2 Ini Rupanya Petanda Besar Kesedihan....Awan Terlebih Dahulu Menangis Kerana Mengetahui Akan Hilangnya Seorang Ulama Hebat...Bumi Pula Menerima Air Bagi Membersikan Dirinya Bagi Menerima Jasad Seorang Ulama Hebat.. Perginya Beliau Takkan Kembali Lagi.Moga Tenang Roh Beliau Disana... Ketepikan Isu Politik...Kita Saudara Se Islam..  Al - Fatihah Buat Tok Guru Nik Aziz ..


YB Menteri Besar Kelantan dan para pimpinan turut hadir

Kehadiran Tuan Guru Hj Abdul Hadi Awang menziarahi arwah Murabbi Ummah jam 1.30 pagi


Suasana di perkarangan rumah Tok Guru tengah malam tadi


Menjelang Subuh di perkarangan rumah Al Mursyidul AmLautan ummah membanjiri bumi Pulau Melaka bagi menghantar arwah kembali ke pangkuan PenciptanyaUst Don DaniyalUst Azhar Idrus


Syeikh NuruddinSultan Muhammad VKeratan akhbar CinaWan Zack Haikal


Jam 9.45 malam tadi, telah berangkat ke rahmatullah Murabbi Ummah yang melakar sejarah agung di negeri Kelantan Serambi Mekah, Tuan Guru Dato Haji Nik Abdul Aziz bin Nik Mat. Tepat 12 Februari 2015 bersamaan tarikh kematian pengasas Ikhwanul Muslimin, Hassan Al-Banna yang ditembak mati pada tarikh 12 Februari 1949.

Berangkatlah menuju Tuhanmu wahai sang murabbi yang telah melahirkan ribuan kader politik dan dakwah sepanjang hayatnya. Takdir Allah yang maha agung, setelah berminggu lamanya di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), beliau dibawa pulang ke rumah dan tiba tepat jam 8.50 malam ketika solat Isyak didirikan di masjidnya.

Allah SWT menjadi saksi terhadap jasa-jasamu di negeri ini. Perjuangan tanpa penat dan lelah membangunkan Kelantan bersama Islam telah menjadi model pentadbiran di seluruh negara bahkan juga di seluruh negara.

Perginya Murabbi Ummah Tuan Guru Nik Abdul Aziz ialah satu kehilangan besar buat perjuangan PAS dan juga dakwah Islam di tanah air ini. Namun, perjuangan perlu diteruskan hingga ke nadi yang terakhir.

Selamat berehat, sampai bersua lagi di akhirat wahai murabbi yang dirindui selalu. Kutitipkan doa dan harapan agar di dalam rahmat Allah jua kau dinaungi. Pesan dan tunjuk ajarmu tidak sekali-kali kulupai.....

BEREHATLAH WAHAI MURABBI!!

No comments:

Post a Comment